– Oscar Fredriks Stadspipare

OSCAR FREDRIKS STADSPIPARE

Den som spelar musik, inte minst blåsmusik, behöver någonstans att öva, en plats att framföra sin musik, och någon att spela för.
Detta har vi funnit när vi framträder under namnet Oscar Fredriks Stadspipare*.

I tider av ett alltmer hårdnande kulturklimat har vi av Oscar Fredriks församling i Göteborg erbjudits tillgång till en lämplig repetitionslokal i församlingshemmet. Och en magnifik konsertlokal i Oscar Fredrikskyrkan.

Där spelar vi vid gudstjänster och konserter, särskilt vid kyrkoårets stora högtider, som advent och påsk. Oscar Fredriks församling har en lång tradition med ett rikt musikliv, och kyrkan har ofta fungerat som konsertlokal även för profan musik.

Få lokaler bjuder blåsmusikanter på en så lustfylld upplevelse som en stor kyrka. Känslan att fylla en lokalen med musik, som kommer tillbaka långt efter man har slutat blåsa är härlig. En mardröm för en ljudtekniker, javisst, men levande musik som verkligen lever!

Tillsammans med kyrkans alla körer på första advent brukar vi få uppleva att kyrkan blir fullsatt fyra gånger under dagen.

* Stadspipare är en av de benämningar som förekommit på musiker som varit anställda av, eller haft privilegium på spelning, i staden. Det finns ingen historiskt korrekt orsak att kalla sig så, men det låter väldigt trevligt tycker vi!